Alison megvédte címét

Ezúttal is nehéz helyzetből állt fel és döntőszettes győzelemmel újra Budapest bajnoka lett.

Az 1. kiemelt belga Alison Van Uytvanck az elődöntőben öt meccslabdát hárított és a mai döntőben sem volt egyszerű dolga. 

Ellenfele, a cseh Marketa Vondrousova nagyszerűen kezdte a finálét, erős alapvonaljátékkal 6-1-re hozta a játszmát. A második játszmában fej-fej mellett haladtak sokáig, a 19 éves cseh pedig két pontra is volt a győzelemtől, de nem sikerült megszereznie első WTA tornagyőzelmét, Van Uytvanck 7-5-re nyerte a szettet.

A döntő szettben aztán a rutinosabb belga felőrölte Vondrousovát, hamar 4-0-s előnyre tett szert, innen pedig már nem tudott felállni ellenfele, Van Uytvanck 16 75 62-vel megvédte címét és megszerezte karrierje harmadik tornagyőzelmét. 

A nap azonban a páros döntővel kezdődött, melyben magyar érdekeltség is volt Stollár Fanny jóvoltából. Partnerével, Heather Watsonnal a Vera Zvonareva/Ekaterina Alexandrova duó ellen léptek pályára, akik ellen a 4-6-ra elvesztett első szettet követően 6-4-gyel kiharcolták a szuper tie-breaket, amiben 3-1-re elhúztak, az ellenfél azonban fordított és már 8-5-re is vezettek. Sajnos Fannyék innen nem tudtak visszajöni és végül 64 46 10-7-re kikaptak.

Zvonareva ezzel kilencedik páros WTA trófeáját szerezte meg, Alexandrova pedig első profi páros tornagyőzelmével let gazdagabb.

Emil Frey logo.jpg
ricoh.JPG
emmi_logo.png
mtszlogo.png
image003.jpg
dorko.JPG
Képkivágás.JPG

© Hungarian Tennis Association I All rights reserved

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube
cyeb.JPG
Képkivágás.JPG