Anna búcsúzott

Döntő szettben maradt alul a román Cirsteával szemben. Szerdán három magyar is pályára lép.

Nagyszerű játékot húzott elő néhányszor Bondár Anna a mai főtábla első körös mérkőzésén, teljesen egyenrangú ellenfele volt a hatalmas tapasztalattal bíró Sorana Cirsteának, végül azonban nem sikerült a győzelem.

Az első szettet Anna hozta 6-4 arányban, a másodikat pedig Cirstea 6-3-ra, így jöhetett a döntő játszma, aminek közepén egy kétgémes rövidzárlat döntött a román lány javára és bár Anna a végletekig küzdött, végül nem sikerült z egenlítés és 46 63 64-re kikapott.

Két magyar maradt tehát a főtáblán és holnap mindketten a center pálya közönsége elé lépnek és párosban is szurkolhatunk szerdán magyarnak.

A 11-kor kezdőd programot a selejtezőből felkerült Arn Gréta (443.) nyitja az 5. kiemelt orosz Alexandrova (64.) ellen a centeren, majd jön a Petkovic (66.)- Potapova (87.) mérkőzés, ami igazi csemege lehet egy teniszkedvelőnek, ahogy az utána következő összecsapás is.

A harmadik meccset ugyanis a címvédő és 1. kiemelt Alison Van Uytvanck (50.) és a világranglista korábbi 2. helyezettje, Vera Zvonareva (77.) játssza, ahol szintén nagyszerű játékra lehet számítani.

Nem előbb, mint 5 órakor aztán jön Stollár Fanny (121.), aki az amerikai Brangle (95.) ellen léphet pályára, győzelme esetén pedig az ukrán Kozlova vár majd rá a csütörtöki napon.

Párosban is lesz kinek drukkolni, az 1-es pálya harmadik meccsén ugyanis Jani Réka is megkezdi a küzdelmeket a svéd Lister oldalán, akivel a tavalyi budapesti 60.000-esen és a dubaji 100.000-esen is döntőt játszhatott.

A mai mérkőzések között nagyobb meglepetés ne született, de egy kiemelt már búcsúzott, a 7. kiemelt svéd Larsson 61 61-re kikapott az ukrán Kozlovától. 

A nap talán legérdekesebb külföldi érdekeltségű mérkőzése a lengyel Swiatek és a szerb Danilovic összecsapása volt, a két 17 éves játékos közül pedig a lengyel tudott győzni 63 60 arányban, ezzel karrierje során először jutott a 16 közé WTA versenyen. A második körben a Van Uytvanck- Zvonareva meccs győztese vár majd rá.

A keddi játéknapot Stollár Fanny és Heather Watson páros mérkőzése zárta, melyen a magyar/brit kettős 76 64-re verte a Brengle/Schoofs amerikai/holland párt.

Emil Frey logo.jpg
ricoh.JPG
emmi_logo.png
mtszlogo.png
image003.jpg
dorko.JPG
Képkivágás.JPG

© Hungarian Tennis Association I All rights reserved

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube
cyeb.JPG
Képkivágás.JPG